pondělí 24. února 2014

"Horká čokoláda" sušenky



Co potřebujeme:

čokoládové sušenky (recept zde) nebo vanilkové sušenky (recept zde)
vykrajovátko "hrnek a cupcake"
bílková poleva nebo královská glazura (já pracuji s královskou glazurou)
gelové barvy - extra červenou 
zdobící sáčky a špičku (použila jsem špičku od PME č.2)

1. Nejprve si vykrojíme hrnek (obr.1) a dáme ho na plech vyložený pečícím papírem. Pak vykrojíme pomocí cupcake vykrajovátka pouze čepičku (jako na obr.2 a 3) a přiložíme k hrnečku na plech (obr.4).

2. Bílou polevou obtáhneme čepičku a ihned vyplníme vrchní díl (obr.5) a necháme chvíli zaschnout. Poté vyplníme spodní díl (obr.6).

3. Pak si vezmeme červeně obarvenou polevu a uděláme to samé s hrníčkem, nejprve si hrníček obtáhneme a ihned vyplníme (obr.7). Okamžitě bílou polevou vytvoříme tečky (obr.8).

4. To samé uděláme s ouškem hrníčku (obr. 9). Necháme vše zaschnout.  Na obtáhnutí červenou polevou budeme potřebovat o něco tužší polevu než jsme použili na výplň. Okraje hrníčku obtáhneme. Necháme zaschnout.




Žádné komentáře:

Okomentovat