Co potřebujeme:
vykrajovátka: sob (jakékoliv)
malý oválek
vypichovač: malá cesmína
oválky
kostice: kolečko
květ/list
cukrový máček červený
párátko
fondán: bílý, červený, černý, tmavě a světle hnědý, zelený
piping gel nebo džem
váleček
štěteček
1. Z tmavě hnědého fondánu (použila jsem čokoládový fondán, tak jsem nemusela barvit) vykrojíme soba a pomocí kolečkem nebo nožem odřízneme paroží, okraje zahladíme prstem, aby nebyly otřepané a přilepíme k sušence pomocí piping gelu nebo džemu. Já ho nanáším štětcem.
2. Pomocí oválku naznačíme pusinku a hlavu rozdělíme na 2 poloviny mírným obloučkem.
3. Ze světle hnědého fondánu (smíchala jsem tmavě hnědý s bílým) opět vykrojíme soba a odřízneme paroží, které přilepíme na sušenku nebo perníček.
4. Pomocí vypichovačů si vykrojíme z bílého a černého fondánu malé a střední oválky na oči. Pomocí štětce navlhčeného ve vodě oči přilepíme.
5. Oválkem si vykrojíme z červeného fondánu nosík a přilepíme.
6. Vypichovačem vykrojíme ze zeleného fondánu cesmínu (použila jsem Vánoční zelenou od Sugarflair), v jejím středu pomocí párátka uděláme malé dirky a do nich opatrně zastrčíme máček (pokud máček nedrží, naneste do dirky trochu jedlého lepidla). Opatrně přilepíme k pusince.
Krasne to je!
OdpovědětVymazatděkuji :)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
Vymazat