sobota 16. listopadu 2013

Skořicové věnečky

Musím jen napsat, že mi svou chutí připomínají moje oblíbená Esíčka...


Co potřebujeme:

190g hladké mouky
110g moučkového cukru 
120g másla
90g strouhaných mandlí
1 vejce
2 lžičky skořice

skořicový a krystalový cukr na posypání
bílá čokoládová poleva (hotový výrobek)

1. Ze všech surovin vypracujte vláčné těsto. Můžete je protlačovat strojkem a tvarovat ručně nebo vtlačit do příslušných formiček.

2. Před pečením věnečky ještě vychlaďte alespoň čtvrt hodiny v ledničce. Pokud pečete volně tvarované, plech pokryjte pečícím papírem

3. Troubu předehřejte na 160 stupňů a věnečky pečte asi 15 minut dozlatova. Před koncem pečení posypte skořicovým a krystalovým cukrem (já je posypala jen skořicovým cukrem a před pečením).

4. Po upečení nechte vychladnout ve formičkách nebo na plechu. Vychladlé věnečky opatrně vyklopte z formiček nebo sejměte z plechu a spodek omočte v čokoládové polevě (já je z poloviny máčela).



Žádné komentáře:

Okomentovat