neděle 10. listopadu 2013

Sob Rudolf


Co potřebujeme:

vykrajovátka: sob (jakékoliv)
                     malý oválek
vypichovač: malá cesmína
                    oválky 
kostice: kolečko
             květ/list
cukrový máček červený
párátko
fondán: bílý, červený, černý, tmavě a světle hnědý, zelený
piping gel nebo džem
váleček
štěteček

1.  Z tmavě hnědého fondánu (použila jsem čokoládový fondán, tak jsem nemusela barvit) vykrojíme soba a pomocí kolečkem nebo nožem odřízneme paroží, okraje zahladíme prstem, aby nebyly otřepané a přilepíme k sušence pomocí piping gelu nebo džemu. Já ho nanáším štětcem.

2. Pomocí oválku naznačíme pusinku a hlavu rozdělíme na 2 poloviny mírným obloučkem.

3. Ze světle hnědého fondánu (smíchala jsem tmavě hnědý s bílým) opět vykrojíme soba a odřízneme paroží, které přilepíme na sušenku nebo perníček.

4. Pomocí vypichovačů si vykrojíme z bílého a černého fondánu malé a střední oválky na oči. Pomocí štětce navlhčeného ve vodě oči přilepíme.

5. Oválkem si vykrojíme z červeného fondánu nosík a přilepíme.












6. Vypichovačem vykrojíme ze zeleného fondánu cesmínu (použila jsem Vánoční zelenou od Sugarflair), v jejím středu pomocí párátka uděláme malé dirky a do nich opatrně zastrčíme máček (pokud máček nedrží, naneste do dirky trochu jedlého lepidla). Opatrně přilepíme k pusince.








3 komentáře: