čtvrtek 24. července 2014

Ježeček


Co potřebujeme:

sušenky (vanilkové recept zde nebo čokoládové recept zde) nebo perníčky
vykrajovátko Ježeček (k dostání zde)
potahová hmota nebo marcipán
gelové barvy - hnědá
                       paprika/flesh od Sugarflair
                       červená
                       černá
cukrářské zdobení černé a modré
červená prachová barva
piping gel nebo džem bez kousků
váleček, štětec, nůžky, párátko, zdobící špičku, kostici kuličku, malé vykrajovátko kytičky

1. Z hnědého fondánu vykrojíme ježečky a pomocí vykrajovátka odkrojíme hlavičku. Tělíčko pomocí pipngu gelu nebo džemem nalepíme na sušenku nebo perníček.

2. Nůžkami nastříháme bodlinky. 

 3. Nyní si z lehce růžového fondánu vykrájíme ježečky a opět pomocí vykrajovátka odkrojíme hlavičku, kterou nalepíme na sušenku.

4. Párátkem si naznačíme očíčko, kuličkou uděláme malý důlek na nos a špičkou uděláme pusinku.

5. Z červeného fondánu vykrájíme pár kytiček. Z černého fondánu si uděláme malé kuličky. Vše zkompletujeme. Černé cukráčské zdobení zamáčkneme do očíčka. Vodou přilepíme nos a na polovinu sušenek také kytičku. Na střed kytičky jsem použila modré cukrářské zdobení. Prachovou barvou a štětečkem uděláme dolíčky.







1 komentář: