Co potřebujeme (na formu o průměru 20cm):
Na sušenkový základ:
220g máslových sušenek
100g másla, rozpuštěné
Na náplň:
700g sýra Philadelphia
120g cukru krystal
3 vejce
50g karamelového Salka nebo Dulce de Leche
50g hořké čokolády, nalámané na kousky
Na dokončení:
4 lžíce karamelového Salka nebo Dulce de Leche
2 lžíce opražených a nasekaných lískových oříšků
1. Dno otvírací formy si vyložíme pečícím papírem. Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v kuchyňském robotu a vysypeme do mísy. Přidáme rozpuštěné máslo a zamícháme. Formu naplníme směsí a dobře vtlačíme - můžeme si pomoci skleničkou s rovným dnem. Vložíme do lednice na 20 až 30 minut.
2. Předehřejeme troubu na 160 stupňů.
3. Sýr Philadelphia metličkou nejprve prošleháme a nadlehčíme, teprve poté vmícháme cukr, opět prošleháme, přidáme vejce po jednom a prošleháme.
4. Jednu třetinu sýrové směsi dáme do jiné mísy a dáme stranou. Do zbylé směsi přimícháme karamel a nalijeme na sušenkový základ.
5. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a necháme chvíli vychladnout. Poté ji zamícháme do odložené sýrové směsi a zamícháme. Směs nalijeme na karamelovou směs.
6. Formu obalte alobalem tak, aby se do ní nedostala voda. Postavte formu do pekáčku a nalijte do něj vodu tak, aby sahala 5mm pod okraj dortové formy. Pečeme 35-45 minut.
7. Cheesecake necháme vychladnout ve formě na pokojovou teptotu a pak vložíme na pár hodin nebo nejlépe přes noc do lednice.
8. Opatrně otevřeme ráfek (pokud cheescake nejde od stěny, pomůžeme si nožem, kterým objedeme okraj). Navrch rozetřeme karamel a posypeme oříšky.
Žádné komentáře:
Okomentovat